Termeni şi condiţii Generale

 

TERMENI ŞI CONDIŢII DE UTILIZARE ALE SITE-ULUI BIONATURA PLANT S.R.L.

 

 

 

            Acest document contine termenii legali si conditiile generale de folosire a platformei online Bionatura Plant, administrata de catre Bionatura Plant S.R.L. (denumita in prezentul ,,Bionatura”) – persoana juridica cu sediul in Bucuresti, Romania.

            Utilizarea platformei  www.bionaturaplant.com (denumita in continuare "site-ul Bionatura") precum si informatiile, materialele, produsele si serviciile disponibile prin intermediul site-ului Bionatura sunt supuse si implica acceptarea acestor termeni de utilizare (“Termeni de utilizare a site-ului”).

             Tuturor partenerilor nostri le sunt aplicabile Regulile de conduita Bionatura si Politicile Bionatura, iar oricarei achizitii de bunuri, i se aplica si “Termenii si Conditiile Bionatura”.

 Termenii de utilizare a site-ului pot fi actualizati din timp in timp, functie de specificul activitatii noastre si de noutatile legislative. Versiuni actualizate vor fi postate pe site-ul Bionatura si sunt aplicabile  imediat. Cand folositi site-ul Bionatura ar trebui sa verificati periodic daca Termenii de utilizare a site-ului au fost actualizati sau modificati.

 Site-ul Bionatura ofera informatii, produse si servicii Bionatura si este destinat numai pentru utilizare din si in Romania si are la baza legile aplicabile in Romania. Bionatura isi declina orice raspundere si responsabilitate pentru utilizarea site-ului Bionatura din alte tari.

 

            Drepturile de autor si utilizarea materialelor de pe site-ul Bionatura

            Site-ul Bionatura si materialele puse la dispozitie pe site-ul Bionatura sunt protejate de drepturi de proprietate intelectuala, inclusiv denumirile comerciale, drepturile de autor si marcile, inclusiv numele "Bionatura" si marca ,,Bionatura Plant” si sunt detinute sau utilizate de catre Bionatura in temeiul unei licente sau cu permisiunea proprietarului pentru aceste drepturi. Materialele protejate de drepturi de proprietate intelectuala includ designul, prezentarea, imaginea, aspectul, grafica, fotografii, imagini, articole, inregistrari video si audio si alte materiale disponibile pe site-ul Bionatura (numite "materialele site-ului”).

 

            Materialele site-ului pot fi reproduse, distribuite, publicate sau prezentate public pe baza unui acord prealabil scris din partea Bionatura.

            Dreptul de a utiliza materialele de orice fel ale site-ului Bionatura este protejat doar de Bionatura si poate fi utilizat de terti sau cedat doar cu acordul acesteia.

 

            Informatii privind comanda, preturile si returul produselor 

            Va recomandam, inainte de efectuarea comenzii, sa va informati corect si complet, prin intermediul materialelor postate pe site sau al operatorilor nostri, care va stau la dispozitie la telefoanele indicate pe site, cu privire la produsul care prezinta interes pentru dvs., la caracteristicile, pretul si conditiile de vanzare ale acestuia. Cunoscand toate aceste detalii, veti evita situatiile neplacute care se pot datora lipsei de informare cu privire la produsul dorit, calitatea, inlocuirea sau returnarea acestuia.

    Comanda produselor va fi confirmata telephonic sau pe e-mail, pana cel tarziu la momentul  livrarii produsului, care va fi cel tarziu dupa 30 zile de la efectuarea comenzii catre vanzator.

    Pentru orice alta informatie sau nelamurire cu privire la produsele sau termenii afisati pe site, va solicitam sa depuneti o solicitare scrisa la care veti primi raspuns intr-un termen scurt de la depunere.

    Produsele sunt vandute pe baza de comenzi online sau telefonice, la preturile afisate pe site in ziua vanzarii sau prezentate in materialele promotionale.

    Pretul total al produselor, afisat pe site, include TVA-ul aferent si, cand e cazul, costul de utilizare a mijloacelor de comunicare cu dvs. in vederea comercializarii produselor, la preturi standard in retea; in el nu este inclus costul  transportului, intern sau extern.

            Plata se poate face folosind una dintre cele 3 optiuni: fie online, prin card bancar sau transfer, fie ramburs la primirea coletului. De asemenea, produsele pot fi achizitionate direct de la sediul companiei, in numerar sau cu cardul.

            Referitor la mijloacele de comunicare puse la dispozitia cumparatorului, mentionam ca acesta nu este obligat sa plateasca, la contactarea vanzatorului, mai mult decat tariful de baza folosit in retea. In situatia in care preturile pot inregistra modificari, vanzatorul va face mentiuni cu privire la conditiile de aplicare a noilor preturi, pe site.

           Bionatura garanteaza ca produsele sunt noi, ambalate in cutii de carton speciale si in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala, conform legislatiei in vigoare.

            Produsele sunt oferite in limita stocului disponibil, prin urmare Bionatura isi rezerva dreptul de a nu onora o comanda daca produsul vizat nu se mai afla in oferta curenta de pe site. Bionatura se angajeaza, in acelasi timp, sa actualizeze oferta de produse de pe site in functie de disponibilitatea produselor in stoc.

Bionatura se angajeaza sa afiseze corect pe site-ul www.bionaturaplant.com preturile si informatiile cu privire la caracteristicile si disponibilitatea produselor. Totusi mai pot aparea erori de sistem in afisarea sau calcularea preturilor. In acest caz, va fi considerat pretul final al comenzii cel stabilit telefonic/electronic impreuna cu reprezentantul de vanzari al Bionatura. Daca intampinati astfel de neconcordante, va rugam sa le sesizati la numarul de telefon afisat pe site sau sa ne scrieti pe adresa www.bionaturaplant.com.

            Imaginile publicate pe site in dreptul produselor sunt cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot fi diferite de cele prezentate in imagini. Bionatura nu isi asuma responsabilitatea pentru caracteristicile si specificatiile produselor afisate pe www.bionaturaplant.com, acestea fiind responsabilitatea reprezentantilor marcilor care le-au furnizat sau a importatorilor desemnati de marci. In acelasi timp, Bionatura isi rezerva dreptul de a modifica si actualiza descrierile produselor fara nici o notificare prealabila, in functie de propria politica de vanzare.

    Pretul va fi achitat ramburs in momentul livrarii produsului la destinatia specificata, de catre cumparator sau de catre persoana desemnata de catre acesta cu primirea, in numerar.

    Efectuarea comenzii, telefonic sau in orice alt mod, echivaleaza cu acceptarea tuturor conditiilor prezente de vanzare si livrare a produsului.          

    Produsele livrate catre dvs. sunt similare cu cele expuse pe site si recomandam folosirea lor doar in scopul mentionat in prospect sau pe eticheta produsului.

    Intrarea in posesia fizica a produsului (livrarea acestuia) si plata acestuia la primire, prin curier, echivaleaza cu incheierea vanzarii. La livrarea produsului, suntem liberi de orice obligatie fata de dvs., indiferent de natura ei, vanzarea considerandu-se executata in intregime. Dupa efectuarea comenzii, produsele se vor livra catre dvs. intr-un termen de max. 30 de zile.

    La primirea produsului, inainte de desigilarea acestuia, va recomandam sa verificati daca produsul, din punctul de vedere al continutului si datelor inscriptionate pe ambalaj, eticheta si avand in vedere si modul de prezentare al acestuia, corespunde cu cel comandat. In cazul in care identificati vreo neconcordanta, aveti la dispozitie un termen de 14 zile in care ne puteti sesiza, in scris sau in alt mod care poate fi dovedit, cu privire la aceasta.           

    Puteti opta, in acelasi timp si, de asemenea, in scris, cu privire la inlocuirea produsului cu unul corespunzator sau la returnarea acestuia catre noi.

    Produsele noastre vor fi returnate in modalitatea in care au fost livrate, iar pretul acestei returnari va fi suportat de noi.

    In situatia in care optati pentru returnare si alegeti pentru aceasta un alt tip de livrare decat livrarea standard folosita de noi, nu avem obligatia de a achita costurile suplimentare generate din aceasta.

            In cazul in care optati pentru returnare, de asemenea trebuie sa stiti ca nu se pot returna decat produse sigilate, astfel cum au fost cumparate, intrucat legislatia specifica, pe care o puteti consulta la adresa: ,,www. anpc.gov.ro” interzice returnarea produselor desigilate catre vanzator ,,din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena. De asemenea, nu se pot returna ,,produsele confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar.

    In vederea returnarii produsului, va solicitam sa ne aduceti la cunostinta intentia de returnare prin cerere scrisa/ declaratie neechivoca, in termen de 14 zile de la intrarea in posesie efectiva a produsului sau predarea acestuia catre dvs. sau catre persoana desemnata, aleasa anume de catre dvs., aflata la locul de primire pe care l-ati specificat in comanda. In termen de 30 zile de la inregistrarea cererii, vom rambursa pretul pe care l-ati achitat pentru cumpararea produsului. Ne rezervam dreptul de a amana rambursarea pana la data receptionarii produselor care au facut obiectul vanzarii/returnarii sau pana la momentul primirii unei dovezi din partea dvs. conform careia ati trimis produsele catre noi si luand in considerare data cea mai apropiata. 

            Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri etc. Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi conditie ca la primire: fara defecte (cu exceptia viciilor ascunse si exceptand defectele deja semnalate de client in corespondenta Bionatura).

            In situatia in care produsele vor fi returnate cu diverse deteriorari datorate manipularii produselor, veti primi ramburs valoarea produsului diminuata in mod corespunzator. Deteriorarea produselor va fi constatata prin proces verbal, la primirea produselor prin curier sau alta persoana, iar dovada primirii acestora in stare modificata se va putea face prin orice mijloc. Intrucat noi livram produsele catre dvs. in calitate de cumparator, riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor va este transferat in momentul in care dvs. sau o parte terta desemnata de catre dvs, alta decat transportatorul / curierul, intra in posesia fizica a produselor. 

            Pentru produsele care nu sunt de folosinta indelungata, compania nu se obliga sa acorde consumatorului, la achizitie, un certificat de garantie si conformitate.

            Bionatura garantează calitatea oricărui produs pe care il vinde şi certifică faptul că produsele sunt fabricate după cele mai înalte standarde de calitate si indeplinesc toate cerintele legale de comercializare. Pentru produsele comecializate detinem, dupa caz, documentatie de calitate, declaratii de conformitate, certificate de garantie, buletine de analiza etc. Suntem încrezători că produsele noastre va vor satisface; dacă totuşi, dintr-un motiv anume, nu sunteti mulţumit de unul dintre produsele achiziţionate de pe site, puteti solicita contravaloarea în decurs de 30 de zile de la data la a primit produsul.

            In momentul in care ati finalizat o comanda, inseamna ca ati fost de acord cu termenii si conditiile prevazute mai sus.

    Informarile, sesizarile sau reclamatiile in legatura cu produsele pot fi depuse in scris pe site-ul nostru sau la adresa noastra de contact.

    Reclamatiile vor fi solutionate pe cale amiabila, cu respectarea dispozitiilor legale in domeniu. In situatia in care nu se realizeaza o intelegere amiabila, cumparatorul poate recurge la alte cai de rezolvare prevazute de legislatia in vigoare.

    In Ordonanta 34/2014 puteti gasi informatii suplimentare cu privire la drepturile de care beneficiati in calitate de cumparator.

    

Campanii cu produse cadou/promotii

Bionatura Plant SRL organizeaza campanii promotionale continand produse cadou, oferite in perioada de campanie per persoana fizica sau juridical.

In cazul in care exista situatii de frauda identificate, Bionatura Plant SRL isi rezerva dreptul de a suspenda conturile astfel create si de a retrage beneficiile aferente promotiilor sau ofertelor in curs, de a anula comenzile fara preaviz, instiintare, alte formalitati sau despagubiri.

De asemenea, daca o comanda la care s-au oferit produse cadou este respinsa sau returnata integral, clientul este obligat sa returneze si produsele cadou in starea lor originala, nedeteriorate si nedesigilate.

 

Link-uri catre alte site-uri 

Pe site-ul Bionatura pot exista link-uri catre alte site-uri care nu sunt sub controlul nostru. Noi nu suntem  raspunzatori pentru informatiile sau materialele puse la dispozitie de catre site-urile unor terte parti. Va recomandam sa cititi termenii de utilizare si declaratiile de confidentialitate ale tuturor site-urilor terte inainte de a folosi astfel de site-uri sau de a trimite date personale sau orice alte informatii pe sau prin intermediul acestor site-uri.

 

Link-uri de la alte site-uri catre site-ul Bionatura 

Inserarea de link-uri de la site-ul web al tertilor la www.bionaturaplant.com necesita acordul prealabil scris al Bionatura. Daca doriti sa aveti link de pe alte site-uri catre site-ul Bionatura, va rugam sa ne contactati prin meniul „Contact” din partea de jos a paginii www.bionaturaplant.com.

 

 

Limitarea raspunderii, exonerarea de raspundere, de garantii si acordarea de despagubiri 

 

Ca o consecinta a legislatiei in vigoare, Bionatura nu va fi raspunzatoare pentru orice daune directe, indirecte, subsidiare sau alt fel, inclusiv, dar nu limitat la pagube materiale, pierderi de utilizare, pierderi de afaceri, pierderi economice, pierderi de date sau pierderea de profituri, care decurg din sau in legatura cu utilizarea sau accesul, sau incapacitatea de a utiliza sau accesa site-ul Bionatura sau continutul sau.

Bionatura va depune eforturi rezonabile pentru a se asigura ca informatiile si materialele oferite pe acest website sunt corecte. Cu toate acestea, Bionatura nu poate garanta acuratetea tuturor informatiilor si materialelor si nu isi asuma nici o responsabilitate sau raspundere pentru acuratetea, integritatea sau autenticitatea informatiilor si materialelor continute pe acest site. Noi nu garantam ca functionarea acestui site va fi neintrerupta sau fara erori, sau ca acest site este liber de virusi sau alte componente care pot fi daunatoare pentru echipament sau software. Bionatura nu garanteaza ca site-ul Bionatura va fi compatibil cu echipamentele si software-ul folosit de dumneavoastra si nu garanteaza ca site-ul Bionatura va fi disponibil tot timpul sau in orice moment specific.

            Sunteti de acord sa despagubiti, protejati Bionatura de orice paguba sau pierdere cauzate de incalcarea de catre dumneavoastra a acestor Termeni de Utilizare a site-ului sau utilizarea de catre dumneavoastra a site-ului Bionatura.

 

            Restrictionarea sau blocarea accesului pe site-ul Bionatura 

            Bionatura poate aduce in orice moment modificari asupra continutului site-ului www.bionaturaplant.com, modificari de structura si accesibilitate, poate sista furnizarea informatiilor pe site, fara a necesita un acord prealabil si fara a transmite vreo notificare catre utilizatori sau catre terte persoane. De asemenea, Bionatura poate limita accesul la anumite parti din site, la anumite facilitati din site, poate aduce limitari de acces anumitor IP-uri fara notificari si fara vreo raspundere.

            Bionatura acorda permisiunea, revocabila si ne-exclusiva de a va crea hyperlink-uri catre paginile site-ului atata vreme cat aceste link-uri nu sunt folosite intr-un context ce ar descrie Bionatura intr-o maniera falsa, gresita sau jignitoare. Licenta acordata nu va permite asocierea marcii www.bionaturaplant.com cu alte marci sau nume terte si nici folosirea marcii Bionatura Plant in scopuri proprii de promovare fara acordul prealabil in scris al Bionatura Plant SRL.

            In caz de incalcare a acestor Termeni de Utilizare a site-ului, in special in cazul utilizarii site-ului Bionatura sau a elementelor individuale ale site-ului Bionatura in alte scopuri decat cele prevazute, accesul la site-ul Bionatura poate fi restrictionat sau blocat.

Bionatura isi rezerva, in general, dreptul de a modifica partial sau integral, bloca, sau intrerupe site-ul Bionatura sau continutul sau in orice moment si pentru orice motiv.

 

Clauza de valabilitate

 In cazul in care una din prevederile acestor Termeni de Utilizare a site-ului va deveni invalida sau va fi declarata nula de catre o instanta, acest lucru nu va afecta valabilitatea celorlalti termeni.

 

Alegerea legilor, jurisdictiei si locului de desfasurare

Utilizarea site-ului Bionatura si a acestor Termeni de Utilizare a site-ului sunt reglementate de legislatia din Romania. Cu exceptia cazului in care legea nu prevede altfel, instantele din Romania au jurisdictie exclusiva si Bionatura are dreptul de a stabili locul de desfasurare pentru orice litigii care decurg din sau in legatura cu utilizarea site-ului Bionatura sau  a acestor Termeni de utilizare a site-ului.