Politică de utilizare a datelor personale

POLITICA DE UTILIZARE A DATELOR

Bionatura Plant S.R.L.

 

 

            Regulamentul european 679/2016 abrogă și înlocuiește Directiva nr. 95/46/EC privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date (art. 94 din Regulament).

            Regulamentul are aplicabilitate directă în toate Statele Membre în baza Tratatului pentru Funcționarea Uniunii Europene. În consecință, începând cu 25 mai 2018, Regulamentul înlocuiește și actul normativ-cadru de reglementare internă a acestui domeniu special, Legea nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.

Regulamentul general privind protecția datelor (RGPD) creează reguli consecvente privind protecția datelor în Europa. Acesta se aplică companiilor care au sediul în UE și companiilor globale care procesează date personale în UE.

            Bionatura Plant S.R.L., persoana juridica romana, este operator de date cu caracter personal.

Protectia datelor este importanta pentru noi, de aceea pentru siguranta ta si a serviciilor noastre respectam legislatia actuala referitoare la protectia datelor tale personale si te informarea in acest sens.

Suntem responsabili când vine vorba de practicile noastre și avem principii în ceea ce privește confidentialitatea datelor care explică modul în care percepem noi securitatea și protecția acestora. Ne întâlnim în mod constant cu factori de decizie în materie de regulamente, politică, securitate si confidentialitate pentru a stabili practicile noastre, pentru a obține feedback și pentru a ne adapta după cum este necesar.

Prezenta politică descrie informațiile pe care le prelucrăm pentru a furniza și a susține produsele noastre si serviciile aferente acestora (vanzare, marketing, curier etc.), precum si pentru a desfasura relatii de colaborare cu departamente specifice ale diverselor institutii sau societati (bancare, contabile, juridice, ITM, ANAF etc.) precum si modul in care pot fi accesate și șterse informațiile pe care le colectăm de la dvs.

 

1.     Ce tipuri de informații colectăm?

Pentru a va furniza/trimite produsele noastre, avem nevoie să procesăm informații despre dumneavoastră. Tipurile de informații pe care le colectăm depind de modul în care solicitati produsele noastre (puteti cumpara produsele noastre direct de la sediul nostru sau le puteti solicita prin curier) si de serviciile, inclusiv publicitatea pe care o oferim.

            Informații pe care ni le furnizați. Pentru a va vinde produsele noastre este necesar sa colectam de la dvs. urmatoarele date: nume si prenume, adresa, telefon de contact, e-mail, sau date speciale, cum ar fi CNP-ul, cele cuprinse in actul de identitate sau cele despre starea dvs. de sanatate – care fac obiectul unor măsuri de protecție speciala si care ne vor ajuta sa va oferim produse in acord cu nevoile dvs. personale. Vom colecta orice alta informatie personala pe care doriti sa ne-o oferiti, cuprinsa in formularul de consimtamant anexat acestei politici. Avem nevoie de consimtamantul dvs. expres pentru folosirea acestor date in scopul de a va expedia produsele prin curier, de a pastra contabilitatea si de a intocmi facturi de vanzare, de a va informa cu privire la promotii – telefonic, prin e-mail (newsletter) sau sms si de a raspunde oricarui tip de solicitare de la dvs.

Sistemele noastre procesează automat conținutul și comunicările furnizate de dumneavoastra si in scopul de a intocmi sondaje de opinie despre produsele noastre.

Inregistram frecventa cu care vizualizati imaginile sau continutul produselor noastre, cumparati de la noi, modul in care le utilizati, actiunile pe care le intreprindeti cu privire la acestea, modul in care le descoperiti pe piata (reclame etc.), persoanele cu care interactionati in legatura cu ele, modul in care faceti plata, informatii privind platile - cum ar fi numărul cardului de credit sau de debit și alte informații despre card, alte informații despre cont și de autentificare și informații de facturare, livrare și contact.

Folosim, de asemenea, informatii cu caracter special, intrucat utilizam, in vederea promovarii produselor noastre, date cu continut biometric sau care privesc starea de sanatate. Astfel, cumparatorii nostrii au posibilitatea, cu acordul expres, scris, al persoanelor carora le apartin datele, sa ia contact specific cu ele si sa se convinga de calitatile produselor noastre.

 

            Informații de la parteneri

            Promotorii, dezvoltatorii de aplicații și editorii de exemplu, o aplicatie ne-ar putea informa ce anume ați cumpărat din magazinul său. Primim, de asemenea, informații despre acțiunile și achizițiile dumneavoastră online și offline, de la furnizorii de date terți care au dreptul de a ne furniza informațiile dumneavoastră. 

            Partenerii primesc datele dumneavoastră atunci când vizitați sau utilizați serviciile acestora sau prin terțe părți cu care lucrează. Solicităm fiecăruia dintre acești parteneri să dețină drepturi legale de a colecta, utiliza și distribui datele dumneavoastră înainte de a ne furniza oricare din aceste date. 

Nu colectam date personale, indiferent de scopul precizat, de la minori peste 13 ani decat cu acordul expres al reprezentantilor legali.

 

2.     Cum folosim aceste informații?

Utilizăm informațiile de care dispunem pentru a furniza, personaliza, testa si imbunatati produsele noastre, precum si pentru a va prezenta oferte personalizate.

Pentru a crea produse personalizate, unice și relevante pentru dumneavoastră, folosim informatii referitoare la preferințele si interesele dumneavoastră pe baza datelor pe care le colectăm și le obținem de la dumneavoastră (inclusiv pe baza oricăror date care se bucură de protecție specială pe care alegeți să ni le furnizați), modul în care folosiți produsele noastre și interacționați cu ele.

Utilizăm informațiile de localizare cum ar fi locația dumneavoastră curentă pentru a va furniza produsele noastre, inclusiv reclame, pliante si pentru a fi folosite de catre serviciile de curierat, care ne asigura protectie in baza unor contracte specifice.  

            Utilizăm informațiile de care dispunem pentru a vă trimite mesaje de marketing, pentru a comunica cu dumneavoastră despre produsele noastre și pentru a vă informa în legătură cu politicile și condițiile noastre de utilizare. De asemenea, folosim informațiile dumneavoastră pentru a vă răspunde atunci când ne contactați.

            Folosim, de asemenea, datele dumneavoastră personale pentru a evalua automat aspecte referitoare la produsele care va sunt necesare, pe baza alegerilor dvs.,  caracteristicilor produselor deja cumparate, circumstantelor aferente situatiei dvs. si predictiilor referitoare la comportamentul dvs. Acest proces de automatizare nu va afecteaza in niciun fel, el va este foarte util in masura in care va putem oferi spre vanzare produse similare celor pe care le-ati cumparat. 

            Datele dvs. pot fi folosite si in situatii in care avem un interes legitim fata de contexte create de si in legatura cu dvs., cum ar fi de exemplu, apararea drepturilor pe care le avem din relatia cu dvs.

 

3.     Cum sunt distribuite aceste informații?

            Permitem distribuirea datelor dvs. doar partenerilor care ne ajuta sa va furnizam produsele solicitate: serviciilor de curierat, contabilitate, juridic, IT, banci, ITM, ANAF etc., precum si autoritatilor interesate, la cerere, in scopul protejarii intereselor publice (privind sanatatea, siguranta publica etc.) si ale angajatilor nostrii. In baza obligatiei legale pe care o avem, comunicăm informații si organelor de aplicare a legii sau ca răspuns la solicitări de natură juridică în situațiile descrise mai jos.

            Dacă se schimbă dreptul de proprietate sau de control parțial sau total asupra produselor noastre și a activelor asociate, este posibil să transferăm informațiile dumneavoastră către noul proprietar.

            Partenerii din grupul nostru de firme, in interesul si cu consimtamantul dvs., pot beneficia de datele dvs. intrucat ne ajută să furnizăm și să îmbunătățim produsele noastre, iar acest lucru permite funcționarea companiilor noastre și ne dă posibilitatea să oferim servicii de calitate. Nu vindem nimănui nicio informație pe care ne-o comunicați și nu vom face acest lucru niciodată. De asemenea, supunem unor restricții si controale severe modurile în care partenerii noștri pot să folosească datele pe care le furnizăm. Acestia vor folosi sisteme securizate de pastrare a datelor, similare celor pe care le folosim si noi, care vor garanta securitatea datelor.

            De asemenea, comunicăm informații autoritatilor, comercianților și furnizorilor de servicii (IT, contabilitate, banci, juridic etc.) care susțin activitatea noastră, de exemplu prin furnizarea de servicii de infrastructură tehnică, prin analiza utilizării produselor noastre, prin furnizarea de asistență clienților, prin facilitarea plăților sau prin realizarea de sondaje.

 

4.     Care este temeiul legal în baza căruia procesăm datele?

Colectăm, utilizăm și distribuim datele de care dispunem în modurile descrise mai sus în conformitate cu consimțământul dumneavoastră, pe care îl puteți revoca oricând prin setarile pe care vi le punem la dispozitie, in urmatoarele conditii:

·        după cum este necesar pentru a ne îndeplini obligațiile legale;

·        pentru a vă proteja interesele vitale sau pe ale altora;

·        după cum este necesar în interes public și

·        după cum este necesar în interesul nostru legitim (sau al altora), cu excepția cazurilor în care aceste interese prejudiciază interesele dumneavoastră sau drepturile și libertățile fundamentale care impun protejarea datelor dvs. cu caracter personal.

 

5.     Cum vă puteți exercita drepturile prevăzute de Regulamentul general privind protecția datelor (GPDR)?

În conformitate cu Regulamentul general privind protecția datelor, aveți dreptul la informare, drept de accesare a datelor pe care le detinem, de rectificare, de portare și de ștergere a datelor dumneavoastră.

Puteti sa va retrageti consimtamantul in orice moment, fara sa fiti afectat in niciun fel.

De asemenea, aveți dreptul să vă opuneți și să restricționați anumite prelucrări automate ale datelor dumneavoastră.

Intrucat utilizam datele personale in conformitate cu Regulamentul (EU), prezenta politica se poate completa cu orice prevedere a acestuia.

Aflați mai multe despre aceste drepturi și despre modurile în care vă puteți exercita drepturile accesand link-ul:

 Regulamentul UE - nr 679/2016

 

            In cazul in care datele dvs. nu au fost obtinute de la dvs. personal sau de la un imputernicit caruia i le-ati transmis cu dreptul de a ni le furniza, va vom trimite o notificare prin care va vom informa, printre altele, cine suntem, ce date am colectat despre dvs., in ce scopuri si pentru ce perioada.

 

6.     Păstrarea, dezactivarea și ștergerea datelor

            Stocăm datele atât timp cât este necesar pentru a va furniza serviciile si produsele noastre, dar si pentru a va oferi informatii despre serviciile, produsele si promotiile noastre.  

            Aceasta este o apreciere de la caz la caz, care depinde de factori cum ar fi natura datelor, scopul colectării și prelucrării acestora și necesitățile relevante, legale sau operaționale, de păstrare a acestor date.

            Limitam durata de stocare a datelor dvs. la ceea ce este necesar pentru scopurile noastre. Stergem datele in momentul in care intelegem ca relatia cu dvs. nu foloseste scopurilor noastre sus-precizate.

            In cazul in care pastrarea datelor dvs. este necesara in scopurile specificate prin lege (de exemplu, pentru contabilitate, in scopul arhivarii, in scopuri statistice etc.), putem pastra datele dvs. in continuare, pana la limita legala.

            Dacă nu doriți să fiti uitat, însă doriți să întrerupeți temporar relatia cu noi, aveți alternativa de a ne anunta prin intermediul formularului afisat pe site sau in scris, la adresa de contact afisata pe site sau contactand responsabilul cu protectia datelor.

            Daca doriti sa fiti uitat, trimiteti un mesaj catre noi sau luati legatura cu persoana de contact, responsabila cu protectia datelor, la telefonul: 0736.634.120 si datele dvs. vor fi sterse imediat, fara intarziere si veti fi instiintat in acest sens.

            Informațiile pe care le primim despre dumneavoastră pot fi accesate și stocate o perioadă mai lungă (5 ani), inclusiv dupa stergerea datelor prin dezactivarea contului dsv., atunci când fac obiectul unei solicitări de natură juridică sau unei obligații legale, al unei anchete penale, sau al unor investigații privind posibile încălcări ale condițiilor sau politicilor noastre, sau în alte cazuri pentru a preveni prejudiciile. De asemenea, păstrăm informații din conturile dezactivate pentru încălcări ale condițiilor timp de cel puțin un an, pentru a preveni abuzul repetat sau alte încălcări ale condițiilor, insa aceasta nu va va afecta in niciun fel.

 

7.     Cum răspundem la solicitări, inclusiv juridice și cum împiedicăm vătămarea?

Accesăm, păstrăm și oferim informațiile dumneavoastră autorităților de reglementare, factorilor de aplicare a legii sau altor entități:

·        Ca răspuns la o solicitare de natură juridică, atunci când considerăm, cu bună-credință, că legea ne impune acest lucru. De asemenea, este posibil să răspundem la solicitări de natură juridică atunci când considerăm, cu bună-credință, că răspunsul este impus de lege, afectează cumparatorii din jurisdicție și este conform cu standardele recunoscute la nivel national si internațional.

·        Atunci când considerăm, cu bună credință, că este necesar pentru: a detecta, a preveni și a răspunde la acte de fraudă, utilizarea neautorizată a produselor noastre, încălcări ale condițiilor sau politicilor noastre sau alte activități dăunătoare sau ilegale, pentru a ne proteja pe noi (inclusiv drepturile, bunurile sau produsele noastre), pe dumneavoastră și pe alții, inclusiv în cadrul investigațiilor sau al anchetelor autorităților de reglementare. De exemplu, dacă este relevant, furnizăm informații către și primim informații de la terți parteneri cu privire la datele dvs., pentru a preveni frauda, abuzul și alte activități dăunătoare în cadrul și în afara produselor noastre.

            Am delegat persoane responsabile cu datele dvs. care se pot ocupa la timp de cererile pe care ni le adresati si care pot sa raspunda acestora.

            Am redactat formulare de exercitare a drepturilor dvs. specifice.

            Am stabilit, in situatia in care cererile dvs. vor fi primite pe mail, ca raspunsul dvs. sa fie oferit tot pe mail, pentru mai multa rapiditate, in caz ca  nu doriti sa-l primiti in alt mod.

            Am implementat proceduri specifice de siguranta pentru situatii care au legatura cu datele dvs. (privind securitatea datelor, raspunsul la solicitarile dvs., rezolvarea oricarei cereri etc.).

            Pastram evidenta cererilor dvs. si adresele de raspuns pentru orice necesitate.

            Am identificat riscurile din timp si ne-am asigurat, prin intermediul sistemelor de protectie specifice, in colaborare cu specialisti in domeniu cu care am incheiat acorduri ferme, ca datele dvs. vor fi protejate tot timpul si ca nu exista niciun risc pentru dvs.

Informațiile pe care le primim de la dumneavoastră pot fi accesate și stocate o perioadă mai lungă si atunci când fac obiectul unei solicitări de natură juridică sau unei obligații legale, al unei anchete penale sau al unor investigații privind posibile încălcări ale condițiilor sau politicilor noastre, sau în alte cazuri pentru a preveni prejudiciile.

            Nu transferam baze de date catre alte tari, din UE sau din afara UE, in niciun scop. In cazul in care vom transfera, va vom informa inainte de a fi transferate, in scopul obtinerii consimtamantului dvs. in acest sens.

 

8.     Cum vă vom anunța despre modificările aduse acestei politici?

            Daca modificarile vor fi dictate de interesele companiei, vă vom trimite o notificare înainte de a aduce orice modificări acestei politici și vă vom oferi posibilitatea să consultați politica revizuită înainte de a alege să continuați să utilizați produsele noastre.

            Daca modificarile vor fi dictate de schimbarea legislatiei in vigoare referitoare la protectia datelor cu caracter personal, veti lua la cunostinta din media de modificarile respective, stiut fiind ca ,,ignorantia legum excusat neminem” (necunoasterea legii nu scuza pe nimeni). In finalul documentului, vom afisa data pana la care au fost avute in vedere modificarile legislative.

 

9.      Cum ne contactați dacă aveți intrebari

            Dacă aveți întrebări despre această politică, ne puteți contacta online, prin intermediul formularului afisat pe site, pe e-mail sau apeland responsabilul pentru protectia datelor la tel.  0736.364.120 si noi va vom raspunde in termen legal.

            Contactați Responsabilul cu protecția datelor (link catre formularul trimis de mine, anexa la document)

De asemenea, aveți dreptul de a depune o sesizare la autoritatea de supraveghere a datelor din Romania.

            Accesarea site-ului in continuare, prin activarea/completarea formularului de consimtamant care face trimitere la prezentul document inseamna faptul ca ati luat la cunostinta despre politica noastra referitoare la utilizarea datelor personale, in deplina cunostinta de cauza, ca sunteti de acord cu ea si ca avem consimtamantul dvs. sa folosim datele in scopurile mentionate in formular.